Mikroovnen kan mere end at varme rester. Få 8 madtips til mikroovnen, og oplev 8 hjælpere som er skabt til mikroovnen. Udnyt din mikroovn til fulde, eller bliv overbevist om at du skal have en med det samme.
Nettet er fyldt med inspiration til kreativ brug af en mikroovn. Der findes mange praktiske tips, som med sikkerhed kan bruges i hverdagen. Her er nogle ting som du måske ikke vidste din mikroovn kunne:
Popcorn er skabt til at blive lavet i mikroovnen. Men vidste du, at du kan lave en lækker omgang ratatouille? Det tager både kortere tid og bruger mindre olivenolie. Alt du skal bruge er aubergine, squash, tomater og hvad du ellers synes er ideelt til retten. Arranger grøntsagerne i et ovnfast fas og kom en smule olivenolie over, så er de klar til at komme i mikroovnen. Server denne som en lækker forret.
Hvad med cremet svamperisotto til hovedret? Selvfølgelig også lavet i mikroovnen. Du slipper for at stå og røre i den samme gryde i 30 minutter. Du skal blot bruge en god gang bouillon med champignoner, dernæst tilføje friske champignoner og ris. Rør rundt og i mikroovnen med den. Få minutter efter har du en lækker cremet champignon risotto.
Vi kan slutte de to retter af med en dessert. Hvad med en frisk omgang kirsebær-mandel crisp. Det kan tilmed også spises som morgenmad. Du skal blot komme nogle frosne kirsebær, eller andre bær efter egen smag i, et fad og dække til med müsli crumble. I mikroovnen med den, varm til de frosne bær ikke længere er frosne. Så er der dessert. Alt sammen lavet i mikroovnen – det bliver ikke nemmere.
Selvom mikroovnen blev opfundet ved et uheld, vil vi ikke være den foruden dag. Der findes et væld af forskellige mikroovne, alle har deres fordele og ulemper. Skal man vælge en der har varmluft og grill-funktion? Det ved kun du. En ganske almindelig standard mikroovn kan ovenstående tricks.
Mulighederne bliver kun flere hvis du f.eks. også har grillfunktion. Dertil er der også kombiovne, hvor du både får mikroovn og almindelig varmluftsovn i én. Vi håber at have overbevist dig om, at en mikroovn ikke kun er skabt til at genopvarme rester og lave færdigretter.