Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

Endelig er det tid til at bage - følg med og bliv inspireret! Hvad skal det være i dag? Måske noget hurtigt og nemt som pandekager til familien, en lækker kage til den søde tand, eller tips og inspiration til din næste kage - et fremtidigt mesterværk? Du finder alt fra kage- og brødforme, der er nemme at bruge og tåler opvaskemaskine, til gode bagemåtter, der bliver stående på bordet, og solide skåle. Kort sagt - alle de bageredskaber, der hjælper dig med at lave en lækker kaffe. Gå ikke glip af det: Rul ned for at finde lækre og nemme opskrifter og for at lære de bedste teknikker til vellykket dekoration!

 

POPULÆRE KATEGORIER

POPULÆRE MÆRKER

INSPIRATION

Tips til dekorering

Flormelis

Flormelis kan bruges til meget, når man bager. I sin enkleste form kan det drysses over bagværk, så det ser pænt ud og skjuler skavanker. Hvis du vil lave et mønster, kan du eksempelvis dække dele af kagen med et udklippet papirhjerte. Placer hjertet på kagen, drys med rigeligt florsukker gennem en si, fjern papiret, og voila – du har et mønster. En simpel glasur består af flormelis og en væske, der piskes sammen. Hæld eller dryp med en ske over dit bagværk, så ser de fleste kager ud som nybagte.

Skab interessante dekorationer med forskellige størrelser

Når du pynter din kage, kan du vælge at have pynten i flere forskellige størrelser, lidt ligesom trip, trap, træsko. Hvis det er nødder i en cirkel, kan du starte med at lægge hele nødder i midten, derefter hakkede nødder i et lag rundt om og afslutte med nøddekrummer. Det behøver selvfølgelig ikke at være en cirkel, men princippet er det samme. 

Pynt med frugt og bær

Frugt og bær er meget fine til at bygge højere. Der findes meget, man kan pynte med, og det er kun fantasien, der sætter grænser. Bare sørg for, at det er spiseligt, eller husk at informere dine gæster om, hvad de ikke kan spise.

Chokolade

For at lave enkle chokoladedekorationer skal du hælde smeltet chokolade i en sprøjtepose. Læg et stykke bagepapir på en plade, der passer i køleskabet. Klip et lille hul i posen, og tegn de ønskede dekorationer på papiret. Stil det i køleskabet, så det størkner, og placer det derefter på dit bagværk.

Gode redskaber at have i køkkenet

  • Håndmixer – til alle slags bløde kager og fyld er en god håndmixer næsten uundværlig.
  • Paletkniv – den giver glatte og fine resultater og gør det nemt at komme til.
  • Dejskraber – god til at vende ingredienser sammen, udjævne og selvfølgelig få al dejen op af skålen.
  • Si – en fin trådsi til at sigte mel, presse bær og drysse flormelis med.
  • Rullepind – en marmorrullepind giver et godt ekstra tryk på grund af sin vægt og kan rulle det meste ud.
  • Dejskærer – en høj, lige dejskærer er et godt redskab, når du vil have en jævn overflade på din kage.

De bedste hjælpere til brødbagning

  • Hævekurv – Lad dit brød hæve i en hævekurv for at få en god højde på brødet. Du får også en flot overflade med mønster.
  • Brødpensel – En brødpensel er det perfekte redskab, når du eksempelvis skal pensle æg på brødet, så det får en flot farve og en sprød skorpe. Hvis du vil have en blødere overflade på brødet i stedet for en hård skorpe, kan du pensle med vand.
  • Bagestål – Med et bagestål kan du bage pizzaer med en sprød og gennembagt bund, bløde tortillas og vidunderlige madbrød i din almindelige ovn eller på grillen.
  • Brødform – Bag et saftigt rugbrød eller måske et bananbrød i en brødform for at få den perfekte form på brødet.
  • Dejskærer – Den alsidige dejskærer kan bruges til mange forskellige ting, eksempelvis til at skære dejen ud til boller, forme runde brød eller surdejsbrød, skrabe bordfladen ren for mel og meget mere.

 

De bedste hjælpere til kagebagning

  • Røreskål – Musthave i bagekøkkenet er skåle i forskellige størrelser.
  • Kageform - Lige så mange forskellige typer kager der findes, lige så mange kageforme findes der også til hver type. Kageforme i metal, silikone og papir. Store bageforme til skærekager, forme til bundt-kager og små forme til småkager og muffins.
  • Dejskraber - Perfekt til at skrabe de sidste dejrester ud af skålen samt til at røre, blande og sautere retter og bagværk.
  • Bageklæde/bagemåtte - Bagemåtter af høj kvalitet består af en kombination af glasfiber og silikone med non-stick overflade. Overfladen gør det nemt at løsne småkager fra måtten, mens glasfiber giver en exceptionel varmefordeling, så småkagerne bages jævnt.

 

De bedste hjælpere til lagkagebagning

  • Sprøjtepose og tyller – Dekorer dine bagværk som en professionel med en række forskellige sprøjtetyller.
  • Kagering – Læg din lagkage sammen direkte i ringen. Den holder fyldet sammen, så det ikke flyder ud eller bliver ødelagt af bundene.
  • Paletkniv – Brug paletkniven til at få et flot og professionelt resultat, når du smører din lagkage med smørcreme eller frosting.
  • Springform – Med en springform løsner du nemt hele kagens kant fra bageformen, og kagebunden går derfor ikke så let i stykker.
  • Kagerulle – Bagerens bedste ven. Rul marcipanlåget til lagkagen ud i et snuptag.

OPGRADER KLADD-KAGEN TIL EN LUKSURIØS LAGKAGE

En af de mest enkle kager i Sverige er kladd-kagen. Den kan serveres ofte med flødeskum, men hvis du vil tage den et skridt videre, kan du vælge at tilsætte smag og toppe den med forskellige lækkerier. 

Prøv at lave en lagkage ved at bage to kladd-kager og lægge dem oven på hinanden. Kagen kan fyldes med flødeskum, frugt og bær eller som her: hasselnøddecreme, fløde og granatæblekerner. Du kan også lave to kager i forskellige størrelser og lægge den mindste ovenpå som en meget enkel lagkage. Smør den op med chokolade eller creme, top med frugt og bær, og du har en hurtig, velsmagende og nem kage.

Dobbelt kladd-kage med hasselnøddecreme

Du skal bruge

10 stykker

Kage

  • 150 g smør
  • 3 dl sukker
  • 2 dl mel
  • 1 dl kakao
  • ½ tsk. vaniljepulver eller 3 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 æg
  • Smør til formen

Hasselnøddecreme

  • 75 g smør
  • 100 g flødeost, naturel
  • 2½ dl flormelis
  • 2 dl hasselnøddecreme

Vejledning 

Kage

  1. Sæt ovnen på 175 grader, og beklæd en springform på 20 cm med bagepapir i bunden, og smør kanterne med smør.
  2. Smelt smørret, og tilsæt sukkeret, lad det køle lidt af.
  3. Bland mel, kakao, vanilje og bagepulver i en skål.
  4. Tilsæt smørblandingen, og pisk det sammen.
  5. Tilsæt æggene, og pisk det jævnt.
  6. Hæld dejen i formen, og glat den ud.
  7. Bages midt i ovnen i ca. 25 minutter, midten skal være hævet og let bevægelig, men kanterne skal have sat sig.
  8. Tag den ud, og tryk straks kanterne forsigtigt ned med en ske. Gentag, mens kagen køler af, og jævn hele kagen ved forsigtigt at trykke bagsiden af en ske mod overfladen. Lad kagen køle helt af.
  9. Gentag trin 1-9 for at lave en dobbelt kladd-kage.

Hasselnøddecreme

  1. Tag smør og flødeost ud af køleskabet, så det kan få stuetemperatur.
  2. Pisk smørret hvidt, tilsæt flormelis, og pisk det til en creme.
  3. Tilsæt flødeost og hasselnøddecreme, og rør til en glat creme.

 Montering

Læg en kladd-kage på et fad, dæk med halvdelen af cremen, og læg den anden kage ovenpå. Smør eller sprøjt resten af cremen på. Servér med is, bær, frugt eller nødder.

PRINSESSEKAGEN – EN ÆGTE KLASSIKER

Prinsessekagen består af luftige bunde fyldt med marmelade og vaniljecreme og er som regel toppet med et grønt marcipanlåg. Som de fleste kager kan denne kage varieres i det uendelige. Her har vi blandet tre forskellige farver marcipan og rullet det ud til et låg. Det er en meget nem måde at følge et festtema eller lignende på. Du kan blande farver i alle mulige mønstre, sno og lave marmorering eller udstanse et ord og rulle det ind. Marcipan er også god at bruge, hvis man ikke vil smøre eller pynte kagen – her bliver låget til pynten.

Tip! Når du ruller marcipan, anbefaler jeg, at du gør det mellem to ark bagepapir. Løsn marcipanen mellem gangene

Prinsessekage - trin for trin

Du skal bruge

8-10 stykker

Kagebund

  • 4 æg
  • 2 dl sukker
  • 2 dl kartoffelmel
  • 2 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. vaniljepulver eller 2 tsk. vaniljesukker
  • Smør til formen

Fyld

  • 1 dl hindbærmarmelade
  • 2 dl vaniljecreme
  • 2 dl fløde

Topping

  • 300 g marcipan
  • flormelis

Vejledning

Kagebund

  1. Forvarm ovnen til 175 grader.
  2. Spænd et stykke bagepapir fast i bunden af en springform på 20 cm, og smør kanterne indvendigt med smør.
  3. Bland kartoffelmel, bagepulver og vanilje.
  4. Pisk æg og sukker med en håndmixer, til det er hvidt og luftigt.
  5. Tilsæt de tørre ingredienser, og vend det i til en jævn dej.
  6. Hæld dejen i formen, og bag den midt i ovnen i ca. 25-30 minutter, kagen skal være helt stivnet, og nålen skal være tør ud, når den kommer ud.
  7. Ryst forsigtigt kagen for at løsne den fra kanterne. Vend straks kagen over på en bagerist, og åbn formens lås for at frigøre fugt.
  8. Lad kagen køle helt af under den åbne form.
  9. Del kagen i tre eller fire lige store bunde.

 Montering

  1. Læg den første bund på et fad, og dæk med marmelade.
  2. Læg den næste bund på, og dæk den med vaniljecreme.
  3. Læg den sidste bund på, og smør flødeskum tyndt rundt om hele kagen samt som en lille bakke i midten.
  4. Rul marcipanen tyndt ud, og dæk kagen med den. Følg forsigtigt marcipanen med hænderne ned mod fadet og stræk den ud i bunden, så der ikke kommer folder. Skær det overskydende marcipan væk, og drys med flormelis.

PERFEKTE MINILAGKAGER MED EN UDSTIKKER

Udstikkere er en nem måde at variere kagebordet på, og hvis man serverer runde brownies i stedet for firkantede, føles det straks mere festligt. Du kan også bruge udstikkere til at lave minilagkager. Bag bunde efter en opskrift til roulade eller almindelige lagkagebunde, som kan deles, og udstikkes til små bunde. Tre små bunde er nok til at fylde med f.eks. smørcreme, syltetøj eller frosting. Ydersiden kan smøres op, uden noget eller måske dækkes med marcipan som her.  Med minilagkager kan man selv vælge, hvor detaljeret toppingen eller pynten skal være, men der er noget særligt ved miniaturer, som gør dem fine. 

Disse minilagkager er blevet toppet med chokoladecreme og marengs, brombær og pistacienødder samt den tredje med creme og passionsfrugt.

Et tyllesæt er nyttigt, når man dekorerer noget med creme. Vælg et med tyllekobling, så du nemt kan skifte tylle uden at skifte sprøjtepose.

Rouladebund til minilagkager

Du skal bruge

  • 3 æg
  • 1½ dl sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 dl kartoffelmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ dl varmt vand
  • Smør til formen
  • Sukker til at vende bunden med

Vejledning

Bunden

  1. Forvarm ovnen til 250 grader.
  2. Beklæd en bageplade med bagepapir, og pensl smørret på papiret.
  3. Pisk æg og sukker luftigt.
  4. Bland mel og bagepulver, og vend det i dejen.
  5. Tilsæt kogende vand, og rør det sammen.
  6. Hæld dejen i formen, og fordel den jævnt.
  7. Bages midten af ovnen i ca. 4 minutter, hold øje med den, for det går hurtigt.
  8. Drys sukker på toppen af kagen, læg et stykke bagepapir ovenpå, og vend bunden op på en rist.
  9. Fjern forsigtigt det bagepapir, der har været i ovnen. Lad bunden køle helt af under en bagedug.
  10. Vælg størrelsen på udstikkerne, og udstik de små kagebunde.

FINE KAGER OG PERFEKTE RESULTATER

kager fra de professionelles, er bundenes jævnhed. Ved at bruge en kagedeler får du helt lige og jævne bunde. Det kan være nødvendigt at jævne toppen af kagen på forhånd, hvis kagen er blevet ujævn i ovnen.

Når du fylder kagen og vil have jævne lag, sprøjt fyldet langs kanten af kagen, og fyld derefter i midten. På den måde får du en jævn ring som rettesnor for, hvor tykt laget skal være. Sørg for at have noget af fyldet tilbage, og brug det til at glatte ydersiden af kagen og indkapsle krummer fra bundene. Stil den i køleskabet et stykke tid, før du spartler den. Med en kagespinner kan du nemt rotere kagen, mens du spartler, så du får et jævnt flow, undgår hakker og får en perfekt glat yderside.

Overdådig chokoladekage

Du skal bruge 

14 stykker

Kage

  • 2 dl rapsolie
  • 3 dl yoghurt, ca. 10% fedtindhold
  • 3 æg
  • 5 dl mel
  • 2½ dl sukker
  • 1½ dl kakao
  • ½ tsk. vaniljepulver eller 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. bikarbonat
  • ½ tsk. salt
  • Smør til formen

Fyld

  • 400 g lyd chokolade
  • 3½ dl fløde
  • 15 g smør

Topping

  • 75 g smør
  • 200 g flødeost
  • 3-4 dl flormelis
  • 1 tsk. lime
  • 2 spsk. kakao (kan udelades)
  • 1 tsk. vaniljepulver

Vejledning 

Kage

  1. Forvarm ovnen til 150 grader. Beklæd bunden af en 20 cm springform med bagepapir, og smør kanterne med smør.
  2. Pisk yoghurt, olie og æg sammen.
  3. Bland hvedemel, sukker, kakao, salt, bikarbonat og bagepulver. Tilsæt og rør det glat.
  4. Hæld dejen i formen, og bank formen let mod bordet, så dejen kommer ordentligt ned.
  5. Bages i den nederste del af ovnen i ca. 60-70 minutter, eller indtil kagen er stivnet, og en nål kommer tør ud.
  6. Løsn forsigtigt kanterne, og vend kagen direkte over på en rist, luk den igen, og lad den køle helt af under formen.

 Fyld

  1. Hak chokoladen fint, og læg den i en skål sammen med smørret.
  2. Varm fløden op, og hæld den i skålen under omrøring, indtil al chokoladen er smeltet, og du har en glat creme. Lad den stå og tykne lidt.

Frosting

  1. Tag smørret ud af køleskabet, og lad det få stuetemperatur. Pisk det luftigt og hvidt.
  2. Tilsæt flormelis, kakao, vanilje og lime. Pisk til en cremet masse.
  3. Tilsæt flødeosten, og pisk til en fast creme. Pisk så lidt som muligt, indtil du har den ønskede konsistens.
  4. Hæld i en sprøjtepose

Montering

  1. Glat toppen af kagen, hvis det er nødvendigt. Del kagen i tre lige store lag, og læg det første på en kagespinner.
  2. Sprøjt en ring af fyld langs kanten af bunden, og fyld midten. Læg den næste bund på, og gentag. Læg den sidste bund på, og dæk hele kagen med resten af fyldet. Glat den ud, og sørg for, at eventuelle krummer er indkapslet. Stil kagen i køleskabet i 15 minutter.
  3. Sprøjt lag af frostingen på ydersiden af kagen, og fordel et jævnt lag rundt om og på toppen.
  4. Pynt med sprøjtet frosting med forskellige tyller. Servér kagen ved stuetemperatur, gerne med syrlige bær til.

Stort udvalg af bagetilbehør og bageudstyr

Her finder du et spændende udvalg af redskaber, som er brugbare, når du skal bage. For eksempel kan du hos os købe sjove og praktiske bageforme, den klassiske Margrethe-skål i flere størrelser og farver fra Rosti Mepal samt meget nøjagtige køkkenvægte. Alle sammen i høj kvalitet og flot design.

Det korrekte bagetilbehør gør det meget lettere at lave flotte kreationer.

Tilføjet til kurven
Gå til kurven

Andre kunder købte også:

Vis alle tilbehørsprodukter
Gå til kurven
Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr. (*gælder ikke produkter, der kræver pallefragt)
Køkkenudstyr siden 2009
Officiel forhandler af alle mærker
Læs mere om KitchenOne