Friskbagt brød er en af livets store glæder, men desværre er det ikke altid muligt selv at nå at bage det eller at komme forbi bageren om morgenen. Med en bagemaskine kan du altid få helt friskt hjemmebagt brød, når det passer dig, da maskinen klarer arbejdet for dig – du behøver altså ikke stå med fingrene dybt begravet i dejen. Hos KitchenOne.dk tilbyder vi bagemaskiner, der kan bage mange forskellige typer brød – heriblandt franskbrød, rugbrød og glutenfrit brød.
En bagemaskine kan nærmest kaldes for en udvidet køkkenmaskine, da den både kan røre, ælte og bage dejen. Du skal blot veje ingredienserne af, komme dem i maskinen og vente på, at dit brød er færdigt. Alle vores bagemaskiner kan bage med forsinket start, hvilket betyder, at du kan gøre bagemaskinen klar om aftenen og så vågne op til velduftende og velsmagende hjemmebagt brød næste morgen. Bagemaskinen registrerer selv, hvornår brødet er færdigt, så der er ingen risiko for brændt brød.
Det første brød blev sandsynligvis bagt i Europa i den palæolitiske tid for mere end 30.000 år siden, da man har fundet beviser for malet korn i udgravninger fra den tid. Brød er en videreudvikling af grød, men der er ingen der ved, om det første brød blev lavet bevidst eller ved et uheld. De flade skorper, der sikkert blev bagt på sten over ilden, var dog meget langt fra det brød, som vi kender i dag. Arkæologer har først fundet beviser for gær i brød i Det Gamle Egypten, og dette var en meget tidlig udgave af det moderne brød.
I starten skulle mennesket selv sørge for råvarer og skulle derfor også selv bage brød. Dette ændrede sig dog gradvist i middelalderen, hvor de fleste godsejere havde et bageri, hvor husmødrene kunne komme med deres dej og få det bagt til brød af bageren. Flere bagere begyndte også hurtigt at lave deres eget brød, som de kunne sælge, og det blev derved almindeligt, at man kunne købe sit brød.
I Danmark er det især groft brød (byg og havre), der har haft overtaget, da melet til lyst brød skulle importeres og derfor også var meget dyrt. Først i slutningen af 1800-tallet blev det lyse brød almindeligt i Danmark. Det grove brød spiller dog stadig en stor rolle i den danske kultur i dag, og især til påske- og julefrokosten er rugbrødet særligt populært.
Brød er altså en af de ældste fødevarer, vi kender til, og det er da også stadig en stor del af kosten. Der findes i dag mange forskellige typer brød og utallige opskrifter på dem. Udviklingen af bagemaskinen har betydet, at det er blevet meget nemmere at lave sit eget brød, så man altid kan få friskbagt brød uden at være afhængig af udvalget i butikkerne.